Mükemmel ????
Kalemine her zaman hayran olduğum canım eşim,hayat arkadaşım, güzel ve anlamlı bir bakış açısıyla yazdığın bu yazıyı içtenlikle okudum.Gerçek taraftarlar böyle olmalı.Dostluk, kardeşlik, huzur ve barışın sağlandığı sevgi dolu bir dünyada gerçek taraftarlarla omuz omuza olmak dileğiyle…Sevgiler…
Spor denilince aklıma ilk gelen genelde futbol geliyor. Spordan beklentimiz ise günün üzerimizde bırakmış olduğu sıkıntı ve stresi bir nebze de olsa azaltmak hatta bizi moral etmesi gerekirken bazı olaylar neticesinde demoralize ediyor bu sporun da futbolun da ruhuna aykırı. Bir spor sever olarak bunu hiç bir takıma ve yönetime yakıştıramıyorum kendi nezdimde.Spor yapacaksak eger yeri geldiğinde İzmir'e gevrek yiyip zeybek oynamak ,günü geldiğinde Akçaabat köfte yiyip horon oynamak varken bu güzel kavramlardan mahsur kalıyoruz .Umarım bir gün gelir gerek yurt içi gerekse yur dışında birbirimize daha fazla kenetlenir daha fazla bubyarz.etkinliklerin sayısını arttırmak temennisiyle. Sağlık ve esenlikler dilerim
Değerli Hakimim Güzel Düşüncenizi kaleminize döküp yazmanız harika olmuş.. Taraftar aslında tek kelimeyi onbinlerle ifade etmek yapmak onaylamaktır sorumlulukları var dediğiniz gibi her ilin taraftarı özgürce başka illerde rahat gezmeli ifadeniz düşünceniz onca yoğunluğunuza rağmen Değerli vaktinizi biz kardeşlerinize bilgi amaçlı duygularınızı bizlerle paylaşmanızdan dolayı sonsuz teşekkür ederim.. Birde kitap çıkarmanızı vakit oldukça kitap Fuarlarına bizlere imzalamanızı söyleşi yapmanızı ümit ederim Selamlarımla Mustafa YILMAZ GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFI BAŞDANIŞMANI BAŞBAKANLIK ENGELLİLER ESKİ DANIŞMANI
Taraftar demek aynı safta aynı amaca aynı sevince ortak olmak demektir. Bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak hem tarafız hemde taraftar. Ama maalesef futbolda taraf olamayan bertaraf oluyor. Aynı temennilerle her müsabakanın saygı sevgi ve hoşgörülü geçmesi dileğiyle
Kaleminize sağlık Başkanım. Tribünde her atılan golden sonra hiç tanımadığın birine daha önce tanıyormuş gibi sarılır, beraber sevinir her yenilen golden sonra birlikte üzülürsün.Taraftar olmak çok özel bir histir.Spor ruhuna yakışır taraftarların artması dileğiyle ; Sevgiler ve Saygılar dilerim.
Taraftarın kulüpler tarafından fonlanan kalabalık olmaktan çıkması ve yazınızda belirttiğiniz şekilde özlerine dönmesi dileğiyle…Kaleminize sağlık.
Merhaba başkanım düşüncelerinize A dan Z ye kesinlikle katılıyorum ama artık ülkemizde taraftarlardan çok kulüp başkanlarında sorun var sanki başka amaçlara ulaşmak için kulüp başkanı oluyorlar taraftarlarda haliyle bunlara alet oluyor ve sonuçları ortada Saygılar selamlar
Başkanım elinize kaleminize sağlık.İçimizdeki duyguları kaleminizde dile getirdiğiniz için size teşekkür ederim.Trabzon’da üç yıl ikinci ligde voleybol kulübünde yöneticilik yaptım yazdıklarınız bizim kulüp ve Sporcular için de çok önemliydi ve bunları yaşadık ( başka şehir,kültür ve insan) ama voleybol biraz daha nazik bir spor olduğu için seyirci daha stressiz bir ortam yaşıyor futbolda bu kadar stresin olmasının sebebini Adaletsizlik‘ten Dolayı olduğunu düşünüyorum. Diğer sporlarda bu denli holiganlıklar stresler birbirine saygısızlıklar yaşanmıyor. Şike ve sonuçları, Hakem hatalarının önüne geçilemez hale gelişi örnektir diye düşünüyorum. Ülkemiz için her alanda adaletin esas olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum.
Keşke ülkemizde herkesin bakış açısı bu yönde olsa Fatih bey....Ne zaman gerçek bir taraftar ruhunu benimseyen bir millet oluruz kimbilir...Spor başta olmak üzere inş bir çok alanda da birbirine düşüncelerine fikirlerine saygı duyan bireyler olunur temennesi ile başarılar diliyorum
Çok güzel bir konuya değindiniz başkanım keşke düşünceler gerçek olsa da hayat lezzetli ve yaşama sevinci olsa ne iyi olurdu İnşallah olur diyerek sağlıklı günler dilerim
Çok önemli bir konu. İnşallah sporun dayanışmayı ve dostluğu pekiştirdiği günleri görürüz. Kaleminize, yüreğinize sağlık.
Yazınız çok değerli ve güzel Başkanım.Aslında kulüp başkanları, yöneticiler, gazeteciler ve spor yorumcuları daha samimi tarafsız bit şekilde demeçler ve yorumlar yapsalar, yapıcı olsalar taraftar umduğumuz gibi olabilirler. Mesela Kahramanmaraş depremin ülkece birlik ve beraberlik içerisinde olduk, kısa süreliğine bitaraf olabildik. Saygılar.
Fatih Bey, Yaklaşık olarak aynı yaşlarda olduğumuzu düşünüyorum. İstanbul'da öğrenci olduğum yıllarda (1987-1991), çok sayıda FB, GS, BJK maçlarına keyif alarak gittim. Farklı takımları tutan arkadaşlarımla maçlara gider ve maçı analiz ederdik. Yenilince beni kızdırırlardı veya tersi durumda ben onlara şaka yapardım. Pazartesi ve Salı günleri böyle geçerdi. Avrupa maçlarında, türk takımlarını tutardım. O günlerin geri gelmesi umuduyla.
Kaleminize sağlık başkanım.
Fatih bey kesinlikle çok doğru bir konuya değindiniz.öncelikle elinize kaleminize sağlık. Ben yıllarca Avni Aker stadının yanında oturdum, maç günleri hep korkarak dışarı çıkardık(özellikle derbi maçlar) oysa spor kardeşlik olmalı aynı ülkenin insanıyız.Bu yazdıklarınızın bazı kesimlere örnek olması vede bişeylerin değişmeşi dileğiyle.
Keşke Alman taraftarına (Yabancıya)gösterilen misafirperverlik kendi aramızda ki maçlarda bizden olan insanlarımızda gösterilebilse o kadar çok şey değişir ki.Deplasman maçlarında rakip takım taraftarı bir defa iki gün boyunca şehrin ekonomisine katkısı olacağı gibi bedava kültür elçisi olarak reklamı da yapar. Tabii maalesef ilk önce medya ve yönetici ayağının değişmesi gerekli bunların olabilmesi için. Medya ve yönetim kısmı düzelirse toplum bunu kendiliğinden çözer.
Sayın Başkanım, yazınızda sporda olması gerekenleri güzel bir şekilde izah etmişsiniz. Futbol artık dünyada büyük bir pazar haline gelmişken taraftar sayısı da aynı oranda artmaktadır. Ancak bu büyüme futbol başta olmak üzere genel anlamda sporda taraftarı olduğun kulübe; saplantılı bir şekilde bağlanmak, her davranışının doğruluğunu üstünlüğünü hırçın bir şekilde savunmak olan fanatizm evresine kadar varmaktadır. Fakat bu fanatizmin taraftar gibi bireysel olmayıp taraftar grupları şeklinde ortaya çıktığını görmekteyiz. Tek başına maç dışında taraftar olarak çok sakin olan arkadaşım taraftar grubu içerisine girdiğinde fanatik/fanatizm seviyesine ulaşıyor. Fanatizm seviyesinde takımını destekleyen taraftara takımı aleyhinde aksi bir beyanda bulunmak mümkün değildir. İşte bu aşamada spor ruhuna aykırı eylemler başlıyor. Fanatizme meyletmeden hep taraftar olarak kalabilirsek, dediğiniz gibi; sporun, spor ruhuna yakışır; deplasmanlı liglerin kuruluş amacına uygun; dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı pekiştirecek bir faaliyet olarak yapılacağına inanıyorum.
MUSTAFA AKSOY 15.10.2024
kaleminize sağlık başkanım. Çok güzel bir yazı olmuş. Spor dostluk ve kardeşliktir